רדיו
ההתפתחות של שידורי רדיו
שידורי רדיו החלו לאחר פיענוח אופן התפשטות גלים אלקטרומגנטיים ע"פ התיאוריה של היינריך רודולף הרץ. גוליילמו מרקוני, אשר יישם את התיאוריה של הרץ הוא זה שהביא לידי הציבור הרחב את המכשיר הידוע כיום כמכשיר רדיו.
בתחילת שנות ה20 של המאה ה20 חלה תפנית בעולם כאשר יוצרו יותר ויותר מכשירי רדיו אשר יעודם היה לצורכי בידור ומידע, תקופה זו היתה תקופת הפריחה של הרדיו אולם עדיין מחירו היה יחסית יקר לקונה הממוצע. בשנת 1948 חל מהפך עם המצאת הטרנזיסטור,ה"דור השני" של מכשירי רדיו, אשר הוביל להוזלה משמעותית בעלויות המכשירים ואף אפשר לו להוות מתחרה ראוי לטלוויזיה.
שידורי רדיו מבחינה טכנולוגית
רדיו הינו מכשיר המאפשר שידור וקליטה של גלי רדיו. שידורי
רדיו מתבצעים מתחנות רדיו אשר מפוזרות ברחבי כל מדינה ובעצם קליטת השידורים הללו מתבצעת באמצעות מקלטים אשר ממקומים בבתים של צרכני הרדיו. כל צליל אשר מיוצר באולפני הרדיו עובר תהליך של אפנון ומשודר באמצעות האנטנות המרכזיות של האולפן,כאשר הגלים מגיעים למקלטי הרדיו הם עוברים תהליך של פענוח האפנון ומשמיעים את הצלילים ששודרו.
רדיו - אנלוגי מול דיגיטלי
טכנלוגית שידורי רדיו אנלוגי הינה טכנלוגיה אשר מעבירה מידע כאות רציף, כגון שידורי FM ו- AM. תחנות השידור כמו כן יכולות להוסיף אפיק מידע צר להעברת מסרים למטרות אשר נקבעו מראש.
טכנלוגית שידורי
רדיו דיגיטלי הינה טכנלוגיה אשר מעבירה מידע כאות קצוב ספרתי. הרדיו הדיגיטלי מאפשר שידורי רדיו כמו ברדיו האנלוגי,אולם הוא גם משפר את האיכות של השמע, נוצרים פחות הפרעות בקליטת השידורים,דורש הספק שידור נמוך יותר ומאפשר העברת נתונים. בהקשר של רדיו דיגטלי ניקבע המונח DAB אשר בראשיתו נקבע לתיאור שידורי רדיו דיגטליים, אך כיום הכוונה לתאר את התקן האירופי אאורקה 147.
שיטה המבוססת על תקן אאורקה 147 לדוגמא הינה שידורים קרקעיים ושידורים לוויניים ע"י שימוש בתדרי VHF או L-BAND אשר מיועדים להחליף את שידורי ה-FM. תקן DAB נקבע בסוף שנות ה80 וככל שהזמן עובר יותר ויותר מדינות עושות בו שימוש לשידורי רדיו בצורה מסחרית. בישראל מבוצעים כרגע רק שידורים ניסיוניים ע"פ תקן זה.